Vesterålen barnevern

Kontaktpersoner/ saksbehandlere

VI SØKER AKKURAT DEG SOM ØNSKER Å UTGJØRE EN FORSKJELL I ARBEIDET MED BARN, UNGE OG DERES FAMILIER!

Velkommen til deg som ønsker å arbeide med utsatte barn, unge og deres familier, og som ønsker å bidra til en fortsatt utvikling av Vesterålen barnevern.

Vesterålen barnevern er Nord-Norges tredje største barneverntjeneste med 37 årsverk. Vi har en god blanding av ansatte med kortere og lengre erfaring med et stort engasjement for jobben. Tjenesten er organisert i ulike team, med egen advokat og eget ressursteam med familieveiledere som jobber etter evidensbasert metodikk. Vesterålen barnevern har gjennom flere år levert gode resultater med tanke på lovkravene knyttet til arbeidet. Vesterålen barnevern har fokus på å finne gode løsninger for barn i deres familie og nettverk, blant annet gjennom utstrakt bruk av nettverksbasert undersøkelsesmetodikk og Familieråd. De ansatte jobber godt og målretta for å oppfylle tjenestens hovedmål. Se gjerne hjemmesida vår https://vestbv.no/

Barnevernkonsulent

Vi har ledig 2 faste stillinger og 2 vikariat som kontaktperson/saksbehandler. Vikariat 1: fra og med dd til 1. juli 2025 og vikariat 2: fra og med 1. januar til 1. oktober 2025.

Hovedoppgaven for stillingene vil være undersøkelse av bekymringsmeldinger, iverksetting og oppfølging av hjelpetiltak og oppfølging av barn under omsorg. 

Stillingens ansvarsområde:

• Samtaler og samarbeid med barn, unge og deres familier/fosterfamilier
• Den daglige jobben skjer i tett samarbeid med barnet og familien det gjelder, og ofte i nært samarbeid med andre instanser.
• Gi gode og forsvarlige tjenester i henhold til lov, forskrifter og interne rutiner i samarbeid med barn og familier som mottar tiltak fra Vesterålen barnevern

Kvalifikasjonskrav for stillingene:
• Ønskelig med master, alternativt bachelor, i barnevern eller sosialt arbeid
• Sekundært annen helsefaglig eller pedagogisk utdanning minimum på bachelornivå
• Relevant videreutdanning er svært ønskelig
• God skriftlig og muntlig framstillingsevne
• God arbeidskapasitet, god evne til selvledelse, fleksibilitet og egnethet for stillingen vektlegges
• Gode kommunikasjons- og samarbeidsferdigheter

Det må regnes med en del reising og ettermiddagsjobb knyttet til stillingene.

Oppgavene som er opplistet, er ikke fullstendige.

Personlig egnethet vil bli særlig vektlagt i stillingene, særlig evnen til relasjonsbygging, selvledelse og målretta arbeid. Sertifikat er en forutsetning for ansettelse.

Da barnevernet er en sterkt kvinnedominert sektor oppfordrer vi spesielt menn til å søke stilling hos oss, jfr. kommunens "Handlingsplan for likestilling og mangfold".

Vi tilbyr:
• Selvstendig fleksibelt arbeid
• Systematisk oppfølging av nyansatte
• Fagutvikling er i fokus
• Fleksitid
• Fordelaktig pensjonsordning
• Lønn etter gjeldende avtaleverk
• Et inkluderende og profesjonelt arbeidsmiljø i en godt fungerende organisasjon med fokus på fag og fagutvikling

Tilsettingsvilkår:

Arbeidstakere tilsettes i Sortland kommune etter gjeldende lover, reglement og tariffavtaler. Ved tilsetting må det leveres politiattest ikke eldre enn tre måneder.

Generelt:

Søkere bosatt i alle seks kommunene er av interesse for oss. Oppmøtested avklares i ansettelsesprosessen. Det er imidlertid et særlig behov for nyansatte ved våre kontorer i Andøy og Øksnes.

Med utgangspunkt i politisk vedtatt "Handlingsplan for likestilling og mangfold" oppfordrer Sortland kommune alle kvalifiserte kandidater til å søke stilling i kommunen, uavhengig av alder, kjønn, funksjon og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Sortland kommune er IA-bedrift, og vil ved eventuell ansettelse av søkere med redusert funksjonsevne bidra til å legge forholdene til rette.

Vi gjør oppmerksom på at navnet på en søker kan bli offentliggjort, selv om søkeren har bedt om at navnet blir unntatt offentlighet. Ønsker du unntatt offentlighet må du begrunne det, jf. offentleglova § 25, andre ledd. Du finner et eget felt i søknadsskjemaet for å skrive begrunnelsen. Vi gir deg beskjed dersom ønsket ikke kan tas til følge.

Nærmere opplysninger om stillingne kan fås ved å kontakte fagleder Sissel Pedersen, tlf. 906 06 398, eller avdelingsleder Lill-Tove Lyså tlf. 481 73 473.

Søknad sendes:

Sortland kommune benytter elektronisk søknadsprosess. Vi ber deg skrive en søknadstekst, og legge ved CV, attester og vitnemål. Ved behov for hjelp med registrering og utfylling av søknad, ta kontakt med vår HR-avdeling på tlf. 761 09 000.

Velkommen som søker!

Del på:

Referansenummer:

24/5472

Fylke:

  • Nordland

Jobbtype:

Fast

Heltid/Deltid:

Heltid

Arbeidstid:

Dag

Søknadsfrist:

15.10.2024

Tiltredelse:

Snarest

Arbeidssted:

Sortland

Hjemmeside:

https://vestbv.no/

Adresse:

Sjøgata 7 8400 Sortland

Kart: